Volledig scherm
Kampioenskoe Plattery Princesse van de familie Eggerink uit Rectum (Wierden). © Geert Pluimers

Wie heeft de mooiste koe van Oost Nederland?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.... Wie heeft de mooiste koe van Oost-Nederland? Op 20 februari weten we het, want dan wordt de grootste regionale koeienkeuring van Nederland gehouden in de IJsselhallen in Zwolle.

Deze tweejaarlijkse Wintershow wordt georganiseerd door de gezamenlijke veeteeltstudiesclubs uit Overijssel, Noordwest-Gelderland, Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland.

Er zijn 230 dieren opgegeven voor de show.

Plattery Princesse won de laatste verkiezing in 2017. Het dier van boer Herbert Eggerink uit Wierden versloeg ruim 700 concurrentes.

De familie Eggerink haalde de kampioene zes jaar geleden vanuit Zwitserland naar Rectum. Daar is ze getraind in het lopen van belangrijke koeienshows. 

,,Het is net alsof de wereld te klein wordt, zo spannend is het. Als jouw koe dan wordt uitgeroepen tot de mooiste van Nederland in bijna een thuiswedstrijd in Zwolle dan lopen de emoties hoog op”, vertelde de eigenaar van Plattery Princesse destijds aan de Stentor.

 1. Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgesloten als dader
  Video

  Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgeslo­ten als dader

  Het onderzoek naar de dader van de granaataanslag in Zwolle-Zuid twee maanden geleden lijkt terug bij af. De politie laat weten dat de persoon die na tips werd genoemd als mogelijke dader, inmiddels ‘uitgebreid is onderzocht’ en wordt ‘uitgesloten als dader van die feiten'. De politie komt daarom opnieuw met de eerder gestelde vragen in het onderzoek, ‘omdat we helaas daarop nog geen antwoorden hebben'.
 2. Uitvaartplanning voor altijd veilig, ook als app Stervensdruk uit Zwolle ermee stopt
  PREMIUM

  Uitvaart­plan­ning voor altijd veilig, ook als app Stervens­druk uit Zwolle ermee stopt

  De makers van uitvaartapp Stervensdruk richten een stichting op om de vastgelegde uitvaartwensen veilig te stellen. De Zwolse app kan sinds begin dit jaar worden gebruikt om de begrafenis of crematie tot in de puntjes voor te bereiden voor de nabestaanden. Mocht er iets misgaan met de applicatie, dan houdt de stichting de data beschikbaar. Die wordt overigens geanonimiseerd ook verkocht aan derden.