Volledig scherm
Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle is gestopt, daarom is er plek voor een nieuwe wietzaak in de stad. © Google Maps

Wie wil een coffeeshop beginnen in Zwolle? De inschrijving wordt geopend!

Altijd al gedroomd van een eigen coffeeshop? In Zwolle is een plek vacant en vanaf dinsdag is het mogelijk je in te schrijven. Het kan nog wel een tijdje duren voor de zakjes wiet over de toonbank gaan.

Door de sluiting van coffeeshop Het Binnenhof is één van de vijf gedoogbeschikkingen voor een wietwinkel in Zwolle beschikbaar gekomen. Waar voorheen gewerkt werd met een wachtlijst, geeft de gemeente sinds kort iedereen de kans een coffeeshopplan in te dienen. Wie zijn aanvraag het beste weet te onderbouwen en een concrete plek heeft voor de wietzaak, mag aan de slag in Zwolle. De gedoogbeschikking wordt voor een periode van tien jaar verleend.

Inschrijving

De inschrijving start dinsdag en loopt tot 3 december 17 uur. Daarna volgt een langdurig proces, waarin aanvragen beoordeeld worden. Het is nu nog niet bekend wanneer een definitief besluit genomen wordt. 

In het verleden is gebleken dat de komst van een coffeeshop nogal wat teweeg kan brengen in Zwolle. Het meest recente voorbeeld hiervan is de commotie rond afhaalzaak De Pijp aan de Vechtstraat

De officiële coffeeshoppublicatie met verdere details van de gemeente Zwolle is vanaf maandag te zien op  overheid.nl.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.