Volledig scherm
PREMIUM
De Emmaüskerk op de voorgrond maakt mogelijk plaats voor appartementen,. Omwonenden en winkeliers zijn er niet gelukkig mee. Ze vrezen onder meer voor verkeers- en parkeeroverlast. Ondernemers zijn bang dat de parkeerplaats op de achtergrond straks te weinig plek biedt aan winkelend publiek. De weg langs de kerk wordt ook gebruikt door schoolgaande kinderen. Bezwaarmakers denken dat het straks onveiliger wordt voor de fietsende jeugd. © Foto Freddy Schinkel

Winkeliers in Berkum houden hun hart vast: ‘Appartementencomplex bedreigt ons voortbestaan’

Bonje in Berkum. Ondernemers en inwoners vegen de vloer aan met het plan van ontwikkelaar Resido om 27 appartementen te bouwen op de plek van de Emmaüskerk. De gemeente Zwolle is de gebeten hond.

Het pak papier liegt er niet om. In meer dan honderd pagina’s doen omwonenden en ondernemers uit de doeken waarom het college van burgemeester en wethouders een streep moet zetten door de voorgenomen bestemmingsplanwijziging voor het nieuwe appartementencomplex in Berkum. Diverse advocatenkantoren hebben zich inmiddels vastgebeten in het dossier. Een rechtszaak hangt in de lucht.