Volledig scherm
PREMIUM
De EOD arriveert in de Zwolse straat. © De Vries Media

Woning ‘verwarde man’ Zwolle doorzocht op explosieven: niets aangetroffen

updateDe Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vrijdagmiddag een woning in Zwolle-Zuid doorzocht vanwege een ‘mogelijk explosief’. Uiteindelijk werd niets aangetroffen, meldt de politie. Eerder op de dag werd een ‘verwarde man’ uit het huis gehaald. Hij dreigde zichzelf - en mogelijk anderen - ‘iets aan te doen’. 

Onderhandelaars van de politie, explosievenverkenners en agenten gehuld in veiligheidsvesten rukten vrijdagmiddag uit naar de woning aan de Stadhouderlaan in Zwolle-Zuid. Ook de brandweer ging erheen. ,,Je weet niet wat je aantreft”, legt politiewoordvoerder Anne Coenen uit. ,,Maar het kán gevaarlijk zijn voor de omgeving, voor ons en voor hemzelf. Daarom nemen we bij dit soort zaken het zekere voor het onzekere.”

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.