Is woningbouw mogelijk op de Kop van Voorst, waar Zwarte Water en Zwolle-IJsselkanaal elkaar vinden? Die vraag onderzocht de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Is woningbouw mogelijk op de Kop van Voorst, waar Zwarte Water en Zwolle-IJsselkanaal elkaar vinden? Die vraag onderzocht de gemeente. © Frans Paalman

Woningbouw op schiereiland Kop van Voorst in Zwolle niet haalbaar: zou het bedrijven onmogelijk maken

Zwolle wil en zal de komende twintig jaar flink groeien in het aantal woningen, en in de zoektocht naar geschikte locaties kwam in september vorig jaar het schiereiland op de Kop van Voorst in beeld. Maar een oriënterend onderzoek is voor het dagelijks stadsbestuur voldoende om te concluderen dat woningbouw op het bedrijventerrein kansloos is.

 1. ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel
  PREMIUM
  met video

  ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel

  Motorrijders mogen dan soms kampen met het imago van ‘boze bikers’ die wat rauw en grof zijn, Zwolle en omgeving heeft zondag kennisgemaakt met een heel ander type coureur. Stijlvol gekleed maakten 35 motormuizen een rustige rondrit voor het goede doel, als onderdeel van de wereldwijde Distinguished Gentleman’s Ride. ,,Toch wat anders dan in motorpak Valentino Rossi uithangen.”
 2. Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’
  PREMIUM

  Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’

  Een Zwollenaar die zijn zin niet kreeg bij de afhandeling van een klacht tegen de gemeente heeft bijna twee jaar lang Jan en alleman bestookt met e-mails, waarin hij voormalig wethouder Klaas Sloots en een klachtenfunctionaris van de gemeente beschuldigde van fraude, valsheid in geschrifte en plichtsverzuim. ,,Ongehoord’’, noemde de politierechter in Zwolle het gedrag van de 54-jarige Hendrik van E. uit Zwolle.