In deze nieuwe studentenflat aan het Talentenplein in Zwolle zouden studenten onder één dak gaan wonen met gedetineerden.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze nieuwe studentenflat aan het Talentenplein in Zwolle zouden studenten onder één dak gaan wonen met gedetineerden. © Pedro Sluiter Foto

Woonproject studenten en ex-gedetineerden in Zwolle van de baan: ‘Enorme domper’

videoHet woonproject Convident waarbij ex-gevangenen onder één dak wonen met studenten in Zwolle, is van de baan. Na een jarenlange aanloop stond het voor Nederland unieke project op punt van beginnen, maar blijkt er geen geld meer voor te zijn. 

 1. Deze GGD’ers bezoeken mensen die te ziek, bang of verward zijn voor de teststraat: ‘Hij beet de teststaaf doormidden’
  PREMIUM
  video

  Deze GGD’ers bezoeken mensen die te ziek, bang of verward zijn voor de teststraat: ‘Hij beet de teststaaf doormidden’

  Bij coronaklachten moet je naar de teststraat. Maar wat als dat niet gaat? In sommige gevallen is bezoek aan huis mogelijk, bijvoorbeeld van Gerrit en José van GGD IJsselland. Ze maken van alles mee, van stukgebeten teststaafjes tot een geestelijke die aanwezig is bij de test. ,,Mensen bieden vaak een kopje koffie aan. Heel lief maar hoe sneller we buiten zijn hoe beter."
 1. Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok
  Play

  Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok

 2. Steunpakket voor ondernemers fors uitgebreid
  Play

  Steunpak­ket voor onderne­mers fors uitgebreid