Woonwagenbewoners tegenover de rechter: ‘Mag je zomaar een plekje langs de IJssel innemen?

Woonwagenbewoners van het protestkamp aan de Bellinistraat in Zwolle zeggen dat ze een betoging houden. Maar de gemeente Zwolle denkt daar heel anders over en vindt dat ze weg moeten. De bewoners spanden een kort geding aan tegen de gemeente. Maandag stonden de twee partijen tegenover elkaar bij de rechter. 

De toekomst van de woonwagenbewoners houdt de gemoederen in Zwolle al een lange tijd bezig. Andries Schäfer, die zich samen met zijn nichtje Aleida Slof heeft opgeworpen als woordvoerder namens woonwagenkamp Zwolle, richtte eind 2018 een kamp in aan de Bellinistraat. Dat kamp, dat er nog steeds staat, dient als protest.

  1. PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’
    PREMIUM

    PEC Zwol­le-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’

    Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle vindt het onbegrijpelijk dat oud-trainer Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati in een racisme-rel terecht is gekomen. Jans had daar in de kleedkamer meegezongen met een rapnummer waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt en nam kort voor aanvang van het nieuwe seizoen in Amerika ontslag. ,,Toch blijft hij bij ons erelid en altijd welkom’’, zegt Visser.