Volledig scherm
Het huis van Mark de G. wordt in februari 2018 onderzocht door de politie. In de kruipruimte wordt het lichaam van Deniz Guldogdu gevonden. © n.lensen

Zaak Zwolse moord vertraagd door viervoudige liquidatie in Enschede

ENSCHEDE - De zaak rondom de kruipruimtemoord in Zwolle heeft flinke vertraging opgelopen, omdat de recherche druk bezig was met een viervoudige moord in Enschede. Dat heeft justitie maandagochtend bevestigd. 

In de kruipruimtemoordzaak zit Zwollenaar Mark de G. vast. Hij wordt er van verdacht zijn boezemvriend Deniz Guldogdu te hebben gedood. Vervolgens zou hij het lichaam in stukken in de kruipruimte van zijn huis hebben verstopt. De recherche vond het slachtoffer in februari 2018 in de woning. Het proces tegen De G. sleept zich al maanden voort. 

Reactie advocaat

Justitie liet eerder weten dat het dossier in september vorig jaar afgerond zou zijn, maar nu is de verwachting dat dit pas medio februari wordt. Volgens de aanklager speelt de viervoudige moord in Enschede daar een grote rol in. De recherche is daar volgens hem zo druk mee, dat de zaak in Zwolle vertraging oploopt. Advocaat Anno Huisman van De G. vindt dat deels onzin. ,,Dat incident in Enschede was in november, terwijl het rapport in september klaar had moeten zijn. Bovendien zijn er verder geen grote incidenten geweest.”