Volledig scherm
In Oost-Nederland komt zeer dichte mist voor. Het KNMI waarschuwt plaatselijk voor een zicht minder dan 150 meter. © ANP

Zeer dichte mist vanmorgen in Oost-Nederland

In het midden en oosten van het land  Zeer dichte mist deze morgen in het midden en oosten van het land. Vooral in delen van Flevoland, Overijssel en Gelderland zat het potdicht. Voor Oost-Nederland gold zelfs even code geel. De mist loste in de loop van de morgen op.

Het slechtst was het zicht in Flevoland. Op het vliegveld van Lelystad liep het zicht volgens de meteorologen van Weeronline afgelopen nacht terug tot 54 meter en is het zicht in de vroege morgen nog altijd slechts 67 meter. In Overijssel en het noorden van Gelderland was het zicht op veel plaatsen 100-150 meter. 

Waterdruppeltjes

Mist is beperking van het zicht door kleine in de lucht zwevende waterdruppeltjes. Bij een zicht van minder dan 400 meter krijgt het verkeer er last van. Dichte mist met een zicht van minder dan 200 meter is hinderlijk voor het verkeer. Er is sprake van zeer dichte mist als het zicht minder is dan 50 meter, dat dwingt tot stapvoets rijden.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.