Links de A28, rechts de Zwartewaterallee. Op de grasvelden van het Diligence-terrein komen nieuwe appartementencomplexen. Ook aan de overkant (op de foto rechts van de Zwartewaterallee) komt op meerdere plekken nieuwe woonruimte. Bijvoorbeeld op de locatie van de oude KwikFit-garage, waar een nieuwe eyecatcher verrijst.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de A28, rechts de Zwartewaterallee. Op de grasvelden van het Diligence-terrein komen nieuwe appartementencomplexen. Ook aan de overkant (op de foto rechts van de Zwartewaterallee) komt op meerdere plekken nieuwe woonruimte. Bijvoorbeeld op de locatie van de oude KwikFit-garage, waar een nieuwe eyecatcher verrijst. © Freddy Schinkel

Zo verandert de Zwartewaterallee in Zwolle van kantorenlint naar woonbuurt met 1300 appartementen

Driehonderd nieuwe appartementen bij winkelcentrum De Dobbe, een 65 meter hoog wooncomplex op de plek van de oude KwikFit-garage en extra fietstunnels. Een greep uit de plannen en wensen voor de Zwartewaterallee in Zwolle. Een verkeersader die geflankeerd wordt door veel kantoren, maar niet voor lang meer. 

 1. Drugsdealer uit Zwolle krijgt taakstraf, ondanks ‘dijk van een probleem in deze stad’
  PREMIUM

  Drugsdea­ler uit Zwolle krijgt taakstraf, ondanks ‘dijk van een probleem in deze stad’

  De officier van justitie wilde drugsdealer Husein A. uit Zwolle twee maanden naar de gevangenis sturen. ,,We hebben een dijk van een probleem in deze stad als het gaat om drugshandel. Deze meneer maakt daar deel van uit.’’ A. werd bij een deal betrapt en zat in zijn auto met ‘De Bolle’, een sleutelfiguur in de Zwolse drugsoorlog. Hij heeft een blanco strafblad en krijgt daarom een taakstraf.
 1. Demonstraties in Parijs tegen omstreden veiligheidswet
  Play

  Demonstra­ties in Parijs tegen omstreden veilig­heids­wet

 2. Nijverdal brengt verongelukte Daan (21) laatste eerbetoon
  Play

  Nijverdal brengt verongeluk­te Daan (21) laatste eerbetoon