Zwartrijder zwaait met mes in Zwolse trein en wordt na twee keer taseren gepakt door politie

videoEen zwartrijder die vanavond in de trein onderweg naar Zwolle geen vervoers- en identiteitsbewijs kon laten zien heeft voor grote onrust op het station Zwolle gezorgd. De man zou door de conducteur bij aankomst in Zwolle overgedragen worden aan collega's en trok daarop een mes. 

Zeven agenten kwamen er aan te pas om de man te arresteren. Voordat dat lukte werd hij met een taser tijdelijk verlamd, maar daarop wist hij toch nog gewapend door een treincoupé te rennen en vervolgens er over het spoor vandoor te gaan.

Op het spoor van het Kamperlijntje werd hij nabij de Willemsvaart voor de tweede keer met een elektrische schok tegen de grond gewerkt. Hij is nu ingesloten in het politiebureau Zwolle. Volgens politiewoordvoerder Henk Kremer ging het om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Terwijl de agenten joegen op de voortvluchtige werd het treinverkeer bij Zwolle stilgelegd. Via tweets en op Instagram reageerden treinreizigers verschrikt op de situatie.  

Volledig scherm
De aanhouding werd door omwonenden gefilmd. Te zien is hoe hij de man door het taseren tegen de grond valt. © Cato van Eijk
  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’