Dayenne Beroeatwarin bij het graf van haar opa op Bergklooster in Zwolle. Samen met een werkgroep pleitte de Zwolse Molukse vorig jaar voor een bijzondere historische status voor graven van voormalig KNIL-militairen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dayenne Beroeatwarin bij het graf van haar opa op Bergklooster in Zwolle. Samen met een werkgroep pleitte de Zwolse Molukse vorig jaar voor een bijzondere historische status voor graven van voormalig KNIL-militairen. © Frans Paalman

Zwolle eert Molukkers en adopteert graven KNIL-militairen: ‘Eindelijk eerherstel en erkenning’

Nooit voelden Zwolse Molukkers die vochten onder de Nederlandse vlag echt waardering voor hun inzet. Ruim 70 jaar na hun komst komt daar verandering in: de gemeente adopteert vijftig graven van Molukkers op begraafplaats Bergklooster en er komt een plaquette en namenmonument te staan. ,,We maken zo van de geschiedenis iets wat meer positief is.”

0 reacties

  1. Isala in Zwolle had bedrijf van cardiologen al langer op de korrel: justitie vermoedt miljoenenzwendel
    PREMIUM
    1

    Isala in Zwolle had bedrijf van cardiolo­gen al langer op de korrel: justitie vermoedt miljoenen­zwen­del

    Ziekenhuis Isala in Zwolle is vorig jaar al gewezen op het hoge risico op belangenverstrengeling in het Isala Hartcentrum. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken. Meerdere cardiologen en oud-cardiologen hebben een belang in het bedrijf Diagram. De FIOD viel het Zwolse bedrijf binnen in een onderzoek naar corruptie door cardiologen, die vermoedelijk miljoenen euro aan smeergeld ontvingen.