Twee plekken waar mensen werden bedreigd met een pistool in Zwolle. De fietsafstand bedraagt zo'n vijf minuten.
Volledig scherm
Twee plekken waar mensen werden bedreigd met een pistool in Zwolle. De fietsafstand bedraagt zo'n vijf minuten. © Google Maps

Zwolle in één weekend twee keer opgeschrikt door gewapende straatroof: tieners slachtoffer

Zwolle is afgelopen weekend tot twee keer toe opgeschrikt door gewapende straatrovers. Nadat vanochtend bekend werd dat een meisje van vijftien zondag werd beroofd onder bedreiging van een vuurwapen in de Zwolse wijk Stadshagen, blijkt een dag eerder een 18-jarige vrouw te zijn bedreigd. De politie noemt het ‘aannemelijk’ dat beide bedreigingen door dezelfde groep jongens werd gedaan. 

Een 18-jarige vrouw uit Zwolle fietste zaterdag rond 23.00 uur vanaf de Stinsweg (in de wijk Westenholte) via de fietsbrug over de Hasselterweg toen zij ingehaald werd door een groepje jongens. Ook van haar werd onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen geëist dat zij haar tas zou afgeven, maar de vrouw rende snel weg. Een onbekende jongen die net aankwam, hielp haar met haar fiets. 

Signalement

Van de jongens is een signalement bekend: het gaat om groepje van vier á vijf jongens die vermoedelijk rond de 15/16 jaar oud zijn. Zij droegen voornamelijk donkere kleding mat capuchons. De politie noemt het ‘aannemelijk’ dat beide bedreigingen door dezelfde groep jongens werd gedaan. ,,Honderd procent zeker weten we het nooit. Maar gezien de locaties en de samenstelling van de groep is het aannemelijk. Dat maakt deel uit van het onderzoek naar de incidenten’’, zegt politiewoordvoerder Frank de Valk.  

Tweede beroving

Gisteravond werd een meisje van vijftien jaar oud in de Zwolse wijk Stadshagen beroofd van haar telefoon door vier of vijf jongens. Dat gebeurde rond 19.00 uur bij de Hasselterdijk, aan het einde van het fietspad richting de Pottenbakkerstraat. Een van de daders bedreigde haar met een pistool. Het signalement komt overeen met de poging tot beroving zaterdagavond. De plekken liggen slechts vijf minuten fietsen van elkaar.

Quote

Het is te gek voor woorden dat zij zo’n jonge meid bedreigen

Frank, (stief)vader van slachtoffer

De (stief)vader van het vijftienjarige slachtoffer,  Frank, hoopt dat getuigen zich melden. ,,Het is te gek voor woorden dat zij zo’n jonge meid bedreigen. Of het nou een echt pistool was of niet, dat maakt niet uit. Wij hopen echt dat iemand iets gezien heeft, want deze jongens moeten gepakt worden.’’