Ondergrondse afvalcontainers in Stadshagen krijgen volgend jaar een speciale klep voor zwerfafval. Met name bedoeld voor hondenbezitters, doelt de gemeente op de hondendrollen die moeten worden opgeruimd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondergrondse afvalcontainers in Stadshagen krijgen volgend jaar een speciale klep voor zwerfafval. Met name bedoeld voor hondenbezitters, doelt de gemeente op de hondendrollen die moeten worden opgeruimd. © Artwin Kreeke

Zwolle ligt vol zwerfafval, dus komen er grotere vuilnisbakken én zwerfvuilklepjes

De binnenstad van Zwolle krijgt grotere afvalbakken. Door ‘veranderingen in de maatschappij en omgeving’ ligt steeds meer zwerfvuil op de straten. In Stadshagen wordt komend jaar een proef gehouden met zwerfvuilklepjes. Ondergrondse containers in de wijk krijgen een kleine opening voor zwerfvuil. Vooral bedoeld voor hondenbezitters.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.