Oldenburger bij de bomen die verplant worden
Volledig scherm
PREMIUM
Oldenburger bij de bomen die verplant worden © Frans Paalman

Zwolle moet haar groenbeleid écht aanpassen, roept Freerk op: ‘Bomen delven het onderspit’

Freerk Oldenburger van Zwolle Groenstad (ZGS) schrok zich kapot: opeens stond op de planning om de bomen voor de Broerenkerk in Zwolle te verplaatsen. Daarom stuurde hij afgelopen week namens het ZSG een verontwaardigde brief naar de gemeente. ,,Er liggen nog veel meer plannen op de stapel, en de bomen delven het onderspit.” 

0 reacties

 1. ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenlevens gespeeld’
  PREMIUM

  ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenle­vens gespeeld’

  Het ‘giftige schip’ Imatra, dat in Zwols water ligt, wordt als het aan Rijkswaterstaat ligt dinsdag verplaatst naar Amsterdam. Maar niets staat nog vast, geeft schipper Daniël Boere aan. Hij is eigenaar van één van de andere twee schepen waarin een veel te hoge concentratie van de giftige stof fosfine is gemeten. Boere had geen idee van de giftige lading van zijn schip. ,,Er wordt hier met mensenlevens gespeeld, maar iedereen trekt zijn vingers er vanaf.”
 2. Gifschip Zwolle wordt volgens plan vrijdag gelost bij slibeiland IJsseloog in Ketelmeer, maar schippers nog niet akkoord
  PREMIUM
  Update

  Gifschip Zwolle wordt volgens plan vrijdag gelost bij slibeiland IJsseloog in Ketelmeer, maar schippers nog niet akkoord

  ‘Gifschip’ Imatra uit Zwolle vaart volgens Rijkswaterstaat vrijdag naar slibdepot IJsseloog in het Ketelmeer om de gevaarlijke lading te ontgassen. Het schip ligt vast in het Zwolle-IJsselkanaal. Hiermee is een oplossing in zicht voor de drie binnenvaartschepen die sinds vorige week aan de ketting liggen vanwege een te grote hoeveelheid fosfine in het ruim. Maar de schippers zijn nog niet akoord.