Volledig scherm
PREMIUM
Het nu nog braakliggende nieuwbouwgebied De Tippe, met op de voorgrond de provinciale Hasselterweg en op de achtergrond Stadshagen. © Wilbert Bijzitter

Zwolle schakelt op met woningbouw, vooral dankzij De Tippe

Om de druk op de woningmarkt te verlichten, gaan vanaf 2021 jaarlijks nog meer huizen gebouwd worden in Zwolle. In plaats van driehonderd, komen er in Stadshagen elk jaar vijfhonderd bij. Vooral dankzij het opstarten van woningbouw in De Tippe, het laatste deel van de wijk.

De zogenaamde Taskforce Woningbouw, een verbond van de gemeente Zwolle met bouw- en woonpartijen (zoals vastgoedontwikkelaar VanWonen en de Zwolse woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang), heeft besloten tot de ophoging van driehonderd naar vijfhonderd woningen per jaar. Stadshagen krijgt daarmee een volgende groeispurt. Over twee jaar wordt zowel in deelgebied Breezicht als De Tippe gebouwd. Deze twee delen van Stadshagen nemen vanaf 2021 bijna alle vijfhonderd nieuwe huizen voor hun rekening. Vooral de start van de bouw in De Tippe is een belangrijk moment voor Zwolle. Zes jaar geleden werd dit gebied, ingeklemd tussen de provinciale Hasselterweg (N331) en de spoorlijn naar Kampen, nog in de wacht gezet. De crisis bracht veel onzekerheid en onduidelijkheid. Anno 2019 wil Zwolle er liever vandaag dan morgen nieuwe huizen om de druk van de markt te halen.