Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Henk Jan Meijer had in 2018 handenvol werk aan het politieke en maatschappelijke debat over de komst van een vijfde coffeeshop naar de Vechtstraat in Zwolle. De gang van zaken rond die kwestie wordt nu meegenomen in het nieuwe coffeeshopbeleid van de stad. © Frans Paalman

Zwolle wil af van wachtlijst om coffeeshop te beginnen

Bij de komst van een nieuwe coffeeshop naar Zwolle wordt de bestaande wachtlijst waarschijnlijk losgelaten. Daar staan nu 53 mensen op. Stopt een van de vijf bestaande coffeeshops, dan is niet automatisch de eerste op de lijst aan de beurt. In plaats daarvan kan iedereen zich inschrijven en wordt op basis van de plannen besloten wie een kans krijgt.

De gemeenteraad buigt zich later dit jaar over een nieuw coffeeshopbeleid en burgemeester Henk Jan Meijer komt nu met een aantal uitgangspunten. Het beleid gaat op de schop, mede dankzij de commotie rond de vestiging van Zwolles meest recente shop De Pijp in de Vechtstraat.

  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.