Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Henk Jan Meijer had in 2018 handenvol werk aan het politieke en maatschappelijke debat over de komst van een vijfde coffeeshop naar de Vechtstraat in Zwolle. De gang van zaken rond die kwestie wordt nu meegenomen in het nieuwe coffeeshopbeleid van de stad. © Frans Paalman

Zwolle wil af van wachtlijst om coffeeshop te beginnen

Bij de komst van een nieuwe coffeeshop naar Zwolle wordt de bestaande wachtlijst waarschijnlijk losgelaten. Daar staan nu 53 mensen op. Stopt een van de vijf bestaande coffeeshops, dan is niet automatisch de eerste op de lijst aan de beurt. In plaats daarvan kan iedereen zich inschrijven en wordt op basis van de plannen besloten wie een kans krijgt.

De gemeenteraad buigt zich later dit jaar over een nieuw coffeeshopbeleid en burgemeester Henk Jan Meijer komt nu met een aantal uitgangspunten. Het beleid gaat op de schop, mede dankzij de commotie rond de vestiging van Zwolles meest recente shop De Pijp in de Vechtstraat.

  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.