Op 11 maart 1934 maakte Beb Bakhuys in het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn befaamde snoekduik, waarmee hij namens het Nederlands elftal scoorde tegen de Belgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 11 maart 1934 maakte Beb Bakhuys in het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn befaamde snoekduik, waarmee hij namens het Nederlands elftal scoorde tegen de Belgen. © Fotoarchief Spaarnestad

Zwolle wil standbeeld voor icoon Beb Bakhuys, ‘de Johan Cruyff van voor de oorlog’

Dat de ‘Johan Cruijff van voor de oorlog’ in Zwolle heeft gevoetbald, zou de stad wel wat meer mogen uitdragen. Zaterdag is het honderd jaar geleden dat de legendarische Beb Bakhuys lid werd van de Zwolse voetbalvereniging ZAC. De club eert deze bijzondere geschiedenis met een Beb Bakhuys-jaar.

  1. Politie verwacht steeds meer voetbalwedstrijden zonder uitpubliek: ‘Een kleine groep verpest het voor de rest’
    PREMIUM

    Politie verwacht steeds meer voetbalwed­strij­den zonder uitpubliek: ‘Een kleine groep verpest het voor de rest’

    ENSCHEDE Steeds meer wedstrijden in het betaald voetbal zullen de komende jaren zonder uitpubliek worden gespeeld. Dat verwachten twee politiechefs, die in Oost-Nederland belast zijn met de organisatie van veiligheid rondom wedstrijden van FC Twente, Heracles Almelo, Vitesse, NEC, De Graafschap, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. „Een kleine groep verpest het voor de rest.”