Volledig scherm
PREMIUM
Het aanpakken van drugsdealers krijgt komende jaren prioriteit in Zwolle. © ANP XTRA

Zwolle zet onderwereld mes op de keel

Steeds vaker zien gemeentebestuurders hoe in Zwolle de onderwereld verweven raakt met de bovenwereld. Om die ontwikkeling een halt toe te roepen, wil de lokale overheid de komende vier jaren de ondermijnende criminaliteit het mes op de keel zetten.

Criminele motorclubs, fraudeurs in de zorg en harddrugsdealers. Als het aan de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer ligt, wordt komende jaren stevig ingezet op de bestrijding van deze groepen. Ambtenaren en gemeentebestuurders moeten zich bewuster worden van de manier waarop de georganiseerde misdaad de democratie en de rechtstaat ondermijnt. 

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’