Ingrid Geveke op de plek waar ze één van haar mooiste momenten bij de gemeente Zwolle beleefde, het Broerenkerkplein. Hier was het feest tijdens het bezoek van de koninklijke familie in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Geveke op de plek waar ze één van haar mooiste momenten bij de gemeente Zwolle beleefde, het Broerenkerkplein. Hier was het feest tijdens het bezoek van de koninklijke familie in 2016. © Frans Paalman

Zwolle zwaait Ingrid Geveke uit: directeur van 1000 ambtenaren die politici bij de les houdt

InterviewZonder haar geen landelijke Koningsdag in Zwolle, uitvoerbare coalitieakkoorden voor de stad en lokale versie van James Bond. Ingrid Geveke (51) speelde een cruciale rol bij belangrijke beslissingen in Zwolle. Nu vertrekt de gemeentesecretaris die het duizendkoppig ambtenarenkorps de afgelopen jaren aanstuurde.

 1. License to Skill: Zwolle wil kietelen in de jacht op ambtenaren
  PREMIUM

  License to Skill: Zwolle wil kietelen in de jacht op ambtenaren

  ‘Net als James Bond denken en doen wij op het scherpst van de snede en handelen we razendsnel als het nodig is.’ Een prikkelende tekst uit de campagne waarmee de gemeente Zwolle nieuwe medewerkers zoekt. Die krijgen dan de ‘license to skill’ en kunnen bijvoorbeeld aan de slag als ‘parkeergoeroe’. ,,Tegenwoordig ben je als organisatie steeds meer zelf de sollicitant. Dan moet je jezelf onderscheiden om de beste mensen te trekken’’, zegt gemeentesecretaris Ingrid Geveke.
 1. Leon denkt dat de nederlaag van Heracles precies op het goede moment kwam
  Play

  Leon denkt dat de nederlaag van Heracles precies op het goede moment kwam

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren