Foto ter illustratie: De oplichter uit Rotterdam geeft zich uit voor een bankmedewerker en troggelt slachtoffers van 64 tot en met 84 jaar geld af, onder meer uit Zwolle en Heerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: De oplichter uit Rotterdam geeft zich uit voor een bankmedewerker en troggelt slachtoffers van 64 tot en met 84 jaar geld af, onder meer uit Zwolle en Heerde. © ANP / ANP XTRA

Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achterkleinkinderen in Australië

De 84-jarige Zwollenaar barstte in tranen uit toen hij vertelde dat een reis met zijn vrouw naar de achterkleinkinderen in Australië niet meer door kon gaan. Eerder dit jaar was al hun spaargeld weg na fraude door een oplichter die zich uitgaf voor medewerker van de bank. De 13.000 euro kwamen na een coulanceregeling wel weer terug, maar inmiddels is zijn vrouw te ziek om nog af te reizen.

  1. Hoe een 'normale koopzaterdag' uitmondt in een kater in de binnenstad van Zwolle: ‘Ze verpesten het voor iedereen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Hoe een 'normale koopzater­dag' uitmondt in een kater in de binnenstad van Zwolle: ‘Ze verpesten het voor iedereen’

    Winkeliers in Zwolle kijken terug op een ‘normale koopzaterdag’ als ze de deuren sluiten. Het horecaprotest in de binnenstad lijkt ook zonder grote problemen te verlopen, maar 20 minuten na winkelsluiting gaat het mis. Door een schermutseling in de uitgaansstraat van Zwolle moet horecapersoneel op last van de politie de terrassen opruimen. Hoe de dag wordt ‘gekaapt’ door een groepje jongeren.