Volledig scherm
PREMIUM
Roberto B. wordt onder andere verdacht van een beroving in het Twistvlietpark in Zwolle, afgelopen zomer. © Frans Paalman

Zwollenaar ontkent dubbele straatroof in Stadshagen: ‘Ik ging vreemd, mijn ex wilde wraak’

‘Allemaal bullshit', zei Roberto B. uit Zwolle donderdag in de rechtbank. Hij wordt verdacht van twee gewelddadige berovingen in parken in de wijk Stadshagen. Onder bedreiging van een mes zou hij jongeren geld en spullen hebben afgetroggeld. B. ontkent alles. Volgens hem is alles opgehangen aan de verklaring van zijn ex, die wraak wilde nemen.

Twee jongeren zitten op een zomeravond in het Twistvlietpark, als ze worden aangesproken door twee jongens. ‘Op een negatieve manier’, vat de rechter het samen. Voor ze het weten heeft het duo op 15 juli onder bedreiging van een mes 30 euro gepind in het nabijgelegen winkelcentrum. Ook nemen de berovers een draadloze speaker en een schoudertas mee.

 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.