Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning René Paas laat zich de snert goed smaken. © Frans Paalman

Zwollenaren eten snert met ‘de Mark Rutte van Groningen’

Ja, ze sjoelen graag. En ja, ze houden ook van volksdans en toneel. Toch is vereniging De Molleboon uit Zwolle meer dan folklore alleen. De club voor ‘verdwaalde Groningers’ biedt net dat stukje gezelligheid waar veel mensen naar terug verlangen. 

Toch leuk. Eerlijk is eerlijk. Een beetje alsof Sinterklaas langs komt. Maar dan de echte. Voorzitter Jan Scheper (74) kan voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie zijn enthousiasme nauwelijks verbergen. Want dat hebben ze toch maar mooi even geregeld. Gisteravond kwam René Paas (52) - de Commissaris van de Koning uit Groningen - speciaal naar Zwolle om met vereniging de Molleboon alvast het eeuwfeest te vieren. ,,Hartstikke geweldig toch?’’, zegt Scheper. ,,Voor een vereniging met 125 leden hè.’’ 

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.