Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning René Paas laat zich de snert goed smaken. © Frans Paalman

Zwollenaren eten snert met ‘de Mark Rutte van Groningen’

Ja, ze sjoelen graag. En ja, ze houden ook van volksdans en toneel. Toch is vereniging De Molleboon uit Zwolle meer dan folklore alleen. De club voor ‘verdwaalde Groningers’ biedt net dat stukje gezelligheid waar veel mensen naar terug verlangen. 

Toch leuk. Eerlijk is eerlijk. Een beetje alsof Sinterklaas langs komt. Maar dan de echte. Voorzitter Jan Scheper (74) kan voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie zijn enthousiasme nauwelijks verbergen. Want dat hebben ze toch maar mooi even geregeld. Gisteravond kwam René Paas (52) - de Commissaris van de Koning uit Groningen - speciaal naar Zwolle om met vereniging de Molleboon alvast het eeuwfeest te vieren. ,,Hartstikke geweldig toch?’’, zegt Scheper. ,,Voor een vereniging met 125 leden hè.’’ 

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?