Volledig scherm
PREMIUM
Minister Arie Slob laat weten vereerd te zijn met de stemmen die hij gekregen heeft in de burgemeesterspoll van de Stentor. © ANP

Zwollenaren gaan voor burgemeester Arie Slob

Arie Slob moet de nieuwe burgemeester van Zwolle worden. Althans, als het aan de deelnemers aan de poll van de Stentor ligt.

Hoewel de 57-jarige Zwollenaar sinds oktober 2017 onderwijsminister is, zien veel stemmers hem voor een burgemeesterspost graag terugkeren naar Zwolle. Slob, voor zijn ministerschap directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, gold lange tijd bij velen als topkandidaat om burgemeester Henk Jan Meijer op te volgen. Die neemt in augustus na negentien jaar afscheid van Zwolle.

Tekst gaat verder onder het diagram

Volledig scherm
Arie Slob staat op 1. © A Luchies
  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.