Volledig scherm
PREMIUM
Minister Arie Slob laat weten vereerd te zijn met de stemmen die hij gekregen heeft in de burgemeesterspoll van de Stentor. © ANP

Zwollenaren gaan voor burgemeester Arie Slob

Arie Slob moet de nieuwe burgemeester van Zwolle worden. Althans, als het aan de deelnemers aan de poll van de Stentor ligt.

Hoewel de 57-jarige Zwollenaar sinds oktober 2017 onderwijsminister is, zien veel stemmers hem voor een burgemeesterspost graag terugkeren naar Zwolle. Slob, voor zijn ministerschap directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, gold lange tijd bij velen als topkandidaat om burgemeester Henk Jan Meijer op te volgen. Die neemt in augustus na negentien jaar afscheid van Zwolle.

Tekst gaat verder onder het diagram

Volledig scherm
Arie Slob staat op 1. © A Luchies
  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?