Zwols folkduo Tangarine schrijft lied over de IJssel

videoHet is een ode aan de plek waar ze regelmatig inspiratie opdoen. En speciaal geschreven voor de nieuwe podcast Rivierverhalen van Zwollenaar Wim Eikelboom. Folkduo Tangarine presenteert vrijdag een bijzonder lied over de IJssel. 

Het idee ontstond na een optreden, vertelt Arnout Brinks. Samen met zijn tweelingbroer Sander vormt hij het bekende folkduo Tangarine. Beide heren wonen sinds een paar jaar in Zwolle. Tevens de woonplaats van Wim Eikelboom, zendercoördinator bij NPO Radio1 en de maker van een nieuwe podcast over rivieren. Hij had hun optreden bijgewoond en was met de trein. ,,Wim vroeg of hij mee terug mocht rijden. We raakten wat aan de praat en toen vertelde hij over zijn podcast. Van het een kwam het ander. Het leek hem leuk als wij een lied zouden maken dat hij bij die podcast kon gebruiken.’’ vertelt Arnout.

  1. Gemist? Driesterrenrestaurant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemeester Noordoostpolder stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensgevaarlijk

    Gemist? Driester­ren­res­tau­rant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemees­ter Noordoost­pol­der stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensge­vaar­lijk

    Meerdere mensen in de regio kondigden deze week aan te stoppen met hun werk. De kersverse burgemeester van de gemeente Noordoostpolder stopt per direct, liet hij maandag in een filmpje weten. Waarom? Dat blijft de hele week onduidelijk. Ook chefkoks Jacob Jan Boerma en Kim Veldman gaan iets anders doen, ze trekken de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. En ‘afvalman’ Richard krijgt massaal bijval nadat hij weigerde een boete te betalen voor het illegaal weggooien van afval in bak in Epe.