Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaar Roland van Ark is nog druk in de weer om zijn brouwerij binnenkort in bedrijf te kunnen nemen. © Frans Paalman

Zwolse brouwerij Bohemean bijna in bedrijf, nu écht

Zijn Zwolse bierbrouwerij had al bijna een jaar in bedrijf moeten zijn. In plaats daarvan overwoog Roland van Ark het bijltje erbij neer te gooien. Maar de Zwollenaar overwon tegenslagen en staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. Nu écht.

Een jaar terug in de tijd, het is januari 2018. Roland van Ark ontvouwt in de Stentor zijn plannen voor een nieuwe Zwolse brouwerij aan de Westerlaan. In een oud pand van de Nederlandse Spoorwegen wil de vijftiger werk maken van zijn passie. In het gebouw waar vanaf 1910 elektriciteit opgewekt werd voor de NS-werkplaats en later onder meer de verkeersleiding voor alle spoorverbindingen in Noordoost-Nederland zat, zou vanaf maart vorig jaar zijn Bohemean-bier gebrouwen moeten worden.

  1. Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’
    PREMIUM
    video

    Eerste dieren buurtboer­de­rij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

    De schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.