Zwolse Chinezen begaan met coronacrisis in thuisland: ‘Zelfs mijn kleinzoon zei: ‘opa, ik wil geld geven’’

videoVlugge handen husselen de mahjongstenen door elkaar om er daarna snel muurtjes van te bouwen. En hup, het volgende potje kan weer beginnen. Wekelijks komen leden van de Chinese gemeenschap in wijkcentrum De Terp in Zwolle bij elkaar om het spel te beoefenen, de krant te lezen en bij te praten. Hét actuele gespreksonderwerp laat zich raden: het coronavirus.

,,Ja, het houdt ons heel erg bezig. Normaal hebben we niet zo heel vaak contact met onze familie in China, maar nu bellen we élke dag. We willen toch steeds weten hoe het met ze gaat’’, zegt voorman Ying-Kao Chan (71) van de Chinese ouderen in Zwolle die in ouderenclub Het Zonnetje verenigd zijn. 

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.