Zwolse feestwinkels zetten zich schrap voor somber najaar

Video,,Het is wéér een drempel op de weg naar het overleven van de coronacrisis‘’, zegt Joris Halman, eigenaar van kostuumhuis Kalf. Hier en daar beginnen verkopers van verkleedgerei het al benauwd te krijgen. Maar hoe zien de Zwolse feestwinkels het najaar tegemoet?

 1. Kerstpakkettenactie in Zwolle dit jaar zonder 800 vrijwilligers in de supermarkten: inzameling digitaal
  PREMIUM

  Kerstpak­ket­ten­ac­tie in Zwolle dit jaar zonder 800 vrijwilli­gers in de supermark­ten: inzameling digitaal

  De organisatie van de grote kerstpakkettenactie in Zwolle gaat dit jaar noodgedwongen helemaal op z'n kop. In verband met de coronamaatregelen zullen de 800 vrijwilligers die normaal gesproken de supermarkten ingaan om winkelend publiek te vragen iets te kopen voor minima, thuis blijven. De inzameling gaat digitaal. ,,We hopen dat we genoeg krediet hebben opgebouwd.’’
 2. Vuurwerk in brievenbus zorgt voor ontploffing waarbij vrouw uit Zwolle zwaargewond raakt: ‘Poging moord of doodslag’
  video + update

  Vuurwerk in brievenbus zorgt voor ontplof­fing waarbij vrouw uit Zwolle zwaarge­wond raakt: ‘Poging moord of doodslag’

  De ontploffing waarbij in september een 50-jarige vrouw uit Zwolle ernstig gewond raakte in haar eigen huis, kwam door zeer zwaar Cobra 6-vuurwerk. De politie heeft al twee jongens gesproken die bij de woning in Stadshagen wegrenden, maar waarschijnlijk is degene die het vuurwerk in de brievenbus stopte nog spoorloos. Die wordt door de politie verdacht van een poging tot moord of doodslag.