De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. © Frans Paalman

Zwolse kerk negeert afspraak en benoemt vier vrouwelijke ambtsdragers: ‘Het is niet netjes’

In de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zwolle zijn afgelopen zondag vier nieuwe vrouwelijke ambtsdragers bevestigd. De synode van de CGK besloot een paar weken geleden nog dat vrouwen geen ambt als diaken, ouderling of predikant kunnen krijgen binnen de kerk. ‘Stoer hoor, dit Zwolse staaltje van mannelijk machogedrag!’, reageert Urker dominee Alwin Uitslag.

0 reacties

 1. Klus (bijna) geklaard: Overijssel draagt beheer wegen Vechtdalverbinding weer over aan gemeentes

  Klus (bijna) geklaard: Overijssel draagt beheer wegen Vechtdal­ver­bin­ding weer over aan gemeentes

  De provincie Overijssel heeft het wegbeheer van de wegen en waterwegen rond de N340, N377 en N48 ‘teruggegeven’ aan de gemeentes Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle en De Wolden. Ook waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat kregen het eigendom terug. De wegen en waterwegen werden de afgelopen jaren grondig aangepakt en aangepast in het kader van het provinciale project Vechtdal Verbinding.
 2. Ontbreken van toilet aan voorzijde station is politiek Zwolle een doorn in het oog: ‘Ronduit gênant’
  PREMIUM

  Ontbreken van toilet aan voorzijde station is politiek Zwolle een doorn in het oog: ‘Ronduit gênant’

  Het ontbreken van een goed toegankelijk openbaar toilet op het station is de politiek in Zwolle een doorn in het oog. Het toilet was toegezegd door de NS, maar volgens het spoorwegbedrijf was er geen behoefte aan. ,,Een enorme misser’’, klinkt het vanuit de raad. De gemeente Zwolle is met de NS in gesprek over een oplossing. Over de niet voor iedereen toegankelijke fietsenkelder is het laatste woord ook nog niet gezegd.