Zwolse kermis is klaar voor coronaproof editie op nieuwe locatie: ‘We willen kermis vieren én publiek gezond houden’

videoVrachtwagens rijden rond en de eerste attracties krijgen vorm in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het is het beeld van de voorbereidingen van de Zwolse Zomerkermis dit jaar. De kermisklanten zijn druk bezig met het klaarstomen voor een editie die geheel coronaproof is. ,,We willen heel graag kermis vieren en ook het publiek gezond houden.”

 1. Hoofdrolspeler drugsoorlog Zwolle schiet bij moordpoging terug omdat hij ‘in de overlevingsstand zit’
  PREMIUM

  Hoofdrol­spe­ler drugsoor­log Zwolle schiet bij moordpo­ging terug omdat hij ‘in de overle­vings­stand zit’

  Acht keer schoot Emin Y. in oktober in Zwolle op een auto in Holtenbroek. Om zijn leven te beschermen, stelt zijn advocaat. Want seconden eerder werd Y. zelf beschoten vanuit de rode Renault. De schietpartij vloeide voort uit de Zwolse drugsoorlog. Y. en medeverdachte Ali Z. blijven in de cel voor hun rol in de cocaïnehandel. Dinsdag verschenen ze in de rechtbank.
 2. Sloopt corona dé winkelstraat van Zwolle? ‘Voor het wat wordt, moet je over een weg van ellende’
  PREMIUM

  Sloopt corona dé winkel­straat van Zwolle? ‘Voor het wat wordt, moet je over een weg van ellende’

  Lege winkelpanden in de Diezerstraat, de binnenstad staat landelijk in de top 10 van meest door corona getroffen winkelgebieden en we lezen berichten over (inter)nationale ketens die in de problemen zitten. Hoe gaat de Zwolse binnenstad de komende jaren veranderen? We werpen een blik op de wereld achter de lege etalages met een Zwollenaar die al 25 jaar schuift met winkelpanden. ,,Tien jaar geleden waren telefoonwinkels booming, straks speciaalzaken en take-aways.’’