De soepbus was vorig jaar een groot succes, want niet alleen dak- en thuislozen kwamen erop af, maar ook mensen die alleen thuis zaten en wel wat aanspraak konden gebruiken. Hier smikkelen en smullen zij op eerste kerstdag bij het Maagjesbolwerk.
Volledig scherm
De soepbus was vorig jaar een groot succes, want niet alleen dak- en thuislozen kwamen erop af, maar ook mensen die alleen thuis zaten en wel wat aanspraak konden gebruiken. Hier smikkelen en smullen zij op eerste kerstdag bij het Maagjesbolwerk. © Foto archief/ Freddy Schinkel

Zwolse soepbus rijdt opnieuw op eerste kerstdag: ‘Niet eens om de soep maar om het praatje’

videoDe Soepbus van het Leger des Heils in Zwolle rijdt ook dit jaar op eerste kerstdag door de stad. Vorig jaar was dit een groot succes. Niet alleen dak- en thuislozen maar ook mensen die alleen thuis zaten en wel wat aanspraak konden gebruiken, kwamen er op af. 

  1. Drankrijder, boeteregen en ingetrokken rijbewijzen bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

    Drankrij­der, boeteregen en ingetrok­ken rijbewij­zen bij politiecon­tro­les rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

    Tientallen bestuurders zijn gisteravond op de bon geslingerd bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen. Acht bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren vanwege de snelheid waarmee ze reden, onder andere op de A1, de A50 bij Apeldoorn en de A28 bij Zwolle. Op de N35 tussen Zwolle en Heino plukte de politie een ‘drankrijder’ van de weg.