Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn op dit moment te weinig ambtenaren die toezicht houden in de wijken. De gemeente Zwolle komt ogen en oren tekort en is bereid met tonnen te smijten om het toezicht naar een hoger niveau te tillen. © FotoMeulenhof

Zwolse toezichthouders onder ‘zware druk’, tonnen extra nodig

De gemeente Zwolle trekt tonnen uit om meer grip te krijgen op de samenleving. Er zijn op dit moment te weinig ambtenaren die (deskundig) toezicht houden in wijken en die weten wat er speelt in de stad. Het wringt ook bij controles in natuurgebieden, zoals bij de illegale bruiloft aan de Noorderkolk van afgelopen zomer.

Terwijl het steeds drukker wordt in de stad, blijft het gemeentelijk toezicht achter bij deze ontwikkeling. Hoewel er meer mogelijkheden zijn om op te treden, heeft de gemeente hier onvoldoende (kundig) personeel voor. ‘Helaas zien we dat we met de huidige bezetting en werkwijze niet op het gewenste niveau toezicht kunnen houden’, schrijft wethouder William Dogger in een persbericht van de gemeente. Ingrijpen is nodig, meent hij, omdat de huidige formatie onder ‘zware druk’ staat.