Zwolse weldoener van Koerdische vluchtelinge Mevan gevonden, mogelijk ontmoet ze hem vandaag

VideoDe Zwolse hulpverlener, die in de jaren negentig in een Zwolse asielzoekerscentrum Mevan Babakar -destijds 5 jaar oud- en haar moeder opving, is waarschijnlijk getraceerd. Babakar deed gisteren via Twitter een ultieme poging hem op te sporen, nu ze in Zwolle is. Mogelijk ontmoet ze hem vandaag.

 1. Oké, Kirstens pensioen van de wielerbaan is met een jaar uitgesteld, ‘maar met leeftijd houd ik me niet echt bezig’
  PREMIUM

  Oké, Kirstens pensioen van de wielerbaan is met een jaar uitgesteld, ‘maar met leeftijd houd ik me niet echt bezig’

  Ze zou eigenlijk met de benen omhoog moeten liggen, thuis op de bank in Zwolle. Nagenietend van acht wereldtitels en misschien wel een olympische medaille. Baanwielrenster Kirsten Wild (37) plakte er door het uitstellen van de Olympische Spelen nog één jaartje aan vast. Ze moest wel, vond ze, al denkt ze ook na over het leven na de topsport. ‘Anderen zijn meer met mijn leeftijd bezig dan ikzelf.’
 2. Koerdische Mevan (29) zoekt de man die haar als 5-jarige vluchteling in Zwolle een rood fietsje gaf
  Play
  PREMIUM
  Video

  Koerdische Mevan (29) zoekt de man die haar als 5-jarige vluchte­ling in Zwolle een rood fietsje gaf

  De van oorsprong Koerdische Mevan Babakar (29) is op zoek naar een hulpverlener die in de jaren negentig werkzaam was in het azc in Zwolle. Ze plaatste een oproep op Twitter maandagmiddag in een laatste poging de man te vinden. ,,Ik wil hem bedanken voor de enorme menslievendheid en de fiets die hij me cadeau gaf", vertelt Babakar, vlak voordat ze weer teruggaat naar haar huidige woonplaats Londen.